4. Pravé JA

energia myslienok

Myslienky su energia, a energia je moc a sila. Vsetky vo svete zname nabozenstva , vedy a filozofie sa opieraju odjakziva o manifestaciu tejto energie namiesto na tuto energiu ako taku.  Z tohto dovodu je pohlad na nasledky ohraniceny a ich pricina je bud ignorovana alebo nepochopena.

Tvoje prave JA je nieco, co riadi tvoje telo a tvoj rozum.

Tvoja osobnost je vysledok tvojho doterajsieho rozmyslania, ale s tvojim pravym JA nema nic spolocne.

Ak povies “rozmyslam”, tak povie tvoje JA mojmu rozumu co ma rozmyslat; ak povies “idem”, tak povie tvoje JA fyzickemu telu kam ma ist.  Skutocne JA je spiritualne a je zdrojom vsetkej moci a sily.

Ta najväcsia a najneobycajnesia sila, dana tomuto JA je sila rozmyslania. Ale malo ludi vie, ako sa konstruktivne rozmysla a preto dosahuju neutralne vysledky.

Cvicena mysel vie,  ak sa dostane do kontaktu s myslienkami obohatit sa na ukor alebo utrpenie inych, vrati sa to spät k jej nevyhode.

Velmi silna afirmacia pre posilnenie vole a uskutocnenie tvojej sily je: “JA mozem byt, co JA chcem byt”

Pri opakovani maj na vedomi, co to JA vlastne znamena. Ak pouzijes tuto afirmaciu, rob to neustale, pokial sa nestane cast teba.  Ak to nedotiahnes do konca, radsej ani nezacinaj, ak sa rozhodnes ju pouzit, nenechaj sa nicim odradit.

Ak sa rozhodnes zit tak ako ty chces, zacni malymi kontrolovatelnymi vecami o ktorych vies ze ich ovladas, neskor stupnuj namahu krok po kroku, nikdy nenechaj prehlasovat tvoje JA. V konecnom dosledku prides na to, ze sa vies sam(a) seba kontrolovat; vela zien a muzov prislo s polutovanim na to, ze je lahsie riadit kralovstvo ako seba sameho.

Ale ak si sa naucil kontrolovat sam seba, nasiel si “vnutorny svet” ktory kontroluje “vonkajsi svet”; stal si sa nezadrzatelnym.

Toto je tajomstvo sily, ovladania.  Ovladat neznamena vzdat sa vsetkeho majetku.  Sebazapieranie nevedie k uspechu. Nemozme dat, bez toho aby sme dostali; nemozme pomoct bez toho aby sme boli silny. Nekonecno neni bankrot a my, stelesnenie nekonecna taktiez bankrot nemame byt.

O co viac dame, o to viac dostaneme, musime sa stat kanalom, cez ktory moze “univerzalna energia” posobit. Univerzalna energia tebou nemoze posobit, ak sa ty zaoberas tvojimi planmi; ukludni tvoje zmysly, hladaj inspiraciu, riad aktivitu mysle do vnutra, zostan vo vedomi tvojej jednosti s vsemohucostou. Porozmyslaj ake mas moznosti, ako sa mozes spiritualne dostat k tejto vsemohucej sile .

Vizualizuj udalosti, okolnosti a situacie, pri ktorych ti toto spiritualne spojenie moze pomoct. Spoznaj skutocnost, ze esencia a dusa vsetkych veci je spiritualna.

Tieto dusevne cinnosti sa vztahuju na tvoj vnutorny svet, svet priciny; okolnosti a situacie ktore sa z nich vyvinu su ich ucinok. Tymto sa stavas tvorcom.  Je to velmi dolezita praca, o co vyssie, vznesenejsie, velkolepejsie a uslachtilejsie su tvoje idealy ktore vies dusevne uchopit, o to dolezitejsia je tvoja praca.

Rozmyslanie je forma pohybu zalozena na vibraciach.  Myslienky dostavaju ich silu pocitmi a laskou, formu a vyjadrenie podla zakonu rastu, su produktom nasho spiritualneho JA.

Ako vsak dame nasim myslienkam tu silu a formu? Odpoved je: cvikom.

Dusevna sila, sila myslenia je tak isto trenovatelna ako nasa fyzicka sila.

Cvicenie

Minuly tyzden si mal trenovat fyzicke uvolnenie. Tento tyzden ide aj o dusevne uvolnenie.

Ahonahle si zaujal obyklu polohu, uvolni sa, uvolni cele telo a aj vsetko napätie. Uvolni z mysle vsetky neprijemne okolnosti, ako napr. nenavist, hnev, starosti, ziarlivost, zavist, smutok, tazkosti a sklamania.

Mozno povies, tieto veci nevies uvolnit, ale predsa len to dokazes – rozhodol si sa spravit to, a tvoje rozhodnutie je zalozene na tvojej slobodnej voli a vytrvalosti.

Jeden z dovodov, preco niektori tieto veci nevedia vypustit je, ze sami dovolia sa riadit pocitmi a nie rozumom. Opakuj toto cvicenie, pokial nedosiahnej uplne uvolnenie.


5. Kapitola – Vedomie ako centrum celého bytia

Pridaj komentár