Pre minútu stratiť život

Ešte teraz mám husiu kožu a slzy v očiach. Začínam si uvedomovať význam slov “mohla som zabiť dieťa”.

Klasická cesta do práce, chodím celý týždeň na šiestu, pretože chcem mať čo najskôr odpracované hodiny v týchto krásnych dňoch. Vodičák mám cca 2-3 mesiace a každé ráno potrebujem byť plne prebudená, aby som mohla šoférovať. Našťastie so vstávaním ani s prebudením nemám problém, takže za volant sadám vždy čulá. Dnes nebol na ceste takmer nikto, šla som po ulici, kde boli na chodníku každých 10-15 metrov zaparkované autá. Zrazu som dostala bleskovú víziu.

Z chodníka odrazu rýchlo, bez akéhokoľvek náznaku vyštartovalo auto, šedá škoda. Na zadnom sedadle sedelo dieťa, asi 6 ročné dievčatko, nepripútané. V mojej rýchlosti 50 km/h som nestihla nič spraviť, napálila som to zozadu do nich a videla som, ako dieťa preletelo cez predné sklo.

Totálny šok, okamžite som spomalila, o pol sekundy neskôr mi bez blinkru či svetiel vyletela šedá škoda do cesty. Stihla som ich obísť, oproti našťastie nikto nešiel, periférne som videla aj to malé dievčatko. Pani mi ospravedlňujúco zablikala, svetlá si zapla aj tak až po asi 500 metroch a pokračovala v jazde. Uvedomovala si vôbec, ako to mohlo skončiť?? Pár sekúnd som asi šla na auto-pilota, bola som v absolútnom šoku. Nebyť vízie, zabila by som človeka. Dieťa.

V uponáhlanej dobe, ako je táto to vyzerá, že človek zabúda na základné priority. A to zdravie a život, nie len jeho, ale i jeho blízkych. Hneď po zaparkovaní mi na rozum prišiel výrok, ktorý som kedysi dávno videla napísaný v autobuse, ktorým sme šli na výlet.

Nie je zlé pre život stratiť minútu, no pre minútu stratiť život.

Chcela by som vás poprosiť, NIKDY nie je nič dôležitejšie ako život vás, alebo vašeho blízkeho, dávajte prosím pozor, počúvajte svoju intuíciu, hlas svojho srdca a uvedomte si, že práve kvôli tej minúte, pre ktorú sa ponáhľate môžete prísť o niečo, čo by sme si mali ceniť viac ako čokoľvek iné. ŽIVOT.

Posielam vám všetkým lásku a prajem veľa šťastia na všetkých cestách

♥♥♥

10 thoughts on “Pre minútu stratiť život

  1. Nina píše:

    Až mi z toho naskočili zimomriavky….Ja som mala v živote len jednu víziu, ale oproti tomuto to bolo nič…A ešte chcem pochváliť stránku, ten nový design je strašne láskavý, taký ,,letný” a príjemný.

    Páči sa mi

  2. daeduwen píše:

    fuuu, Sasi… to je teda sila

    to mi pripomina reklamy, ktore som videla v Ceskej televizii; bola to vyzva k bezpecnosti na cestach, o dolezitosti hlavne bezpecnostnych pasov. bola to sila; jedna ta reklama bola o tom, ze si sadaju do auta chlap, zena a male dieta. zena drzi dieta na rukach, ze “ved je to len kusok”. stane sa nehoda; a kedze dieta nie je nijako pripevnene, vyleti tej zene z ruk cez predne sklo… potom uz len zaber na zenu sediacu zjavne v psychiatrickej liecebni, ako kolise na rukach neexistujuce dieta

    brrr

    naozaj nie je dovod sa ponahlat… budme si vedomi kazdeho okamihu, pretoze kazdy okamih rozhoduje o tom, co sa stane v tom dalsom okamihu

    Páči sa mi

    • Dae, viem presne čo myslíš, hoci TV nepozerávam už dlho. Kampaň je s názvom “Nemyslíš – zaplatíš“. Spoty boli síce brutálne, uvažovalo sa, že sa budú púštať až po desiatej, no každý vodič by si ich mal pozrieť.

      Ďakujem za komentáre, ja som tiež šťastná, že som počúvla svoju intuíciu a riadila sa ňou :-*..

      ♥♥♥

      Páči sa mi

  3. daniela píše:

    Sašik, to je ale riadna lekcia, ja som ich už v živote tiež zopár dostala a nie vždy skončili bez ujmy. ale som tu a dnes už viem, že to vždy pri mne stál Pán, no ja som ho nevidela a nevnímala.
    Drž sa naozaj toho “ponáhlaj sa pomaly “, …a intucíu máš výbornú.

    Páči sa mi

Pridaj komentár