Sila požehnania

Od minulého roku chodíme aj so Saškou na kurzy „Energetika“ – čo je po slovensky asi psychotronik, nie som si tým ale istá. Je to rok a pol ročné vzdelanie, z ktorého sa veľmi vytešujeme. Nejaké časti z mojich poznatkov odtiaľ sa určite dostanú aj sem na blog (ako napr. článok o sebaúcte). Dnes sa chcem s vami podeliť o moje skúsenosti s požehnávaním.

Reč na kurze bola o následkoch posielania energie nevedomými myšlienkami (napríklad nadávanie v aute a pod.). Keďže sme ľudia a aj keď už vieme väčšinu času naše myšlienky kontrolovať, niekedy nám ozaj vybehne myšlienka alebo nebodaj aj slovná nadávka na niekoho. Tým pádom posielame deštrukčnú energiu danej osobe a zároveň asi tak trojnásobok nám samým. Vtedy padla otázka, čo s tým, ak sa vzápätí uvedomíme – a odpoveď bola – požehnať. Poslať požehnanie tej osobe, uvedomiť si, že sme v podstate jedno a je tak isto bohom (božím synom) ako aj ja. Tým neutralizujeme aspoň energiu ktorú sme vyslali. Rozhovorili sme sa o požehnávaní, že požehnať môžeme všetko s čím prijdeme do kontaktu. Ak sme na niečo alergickí, stačí to požehnať a naše telo prijme len to najlepšie z jedla, alebo napríklad pri nepravých šperkoch nereaguje alergicky.

Samozrejme, hneď som to začala skúšať. Ako prvé boli na rade náušnice, z ktorých mi opúchajú uši, lebo nie sú strieborné. Požehnala som ich – nie len tak nedabolo – ale zo srdca a s vážnym presvedčením a nastokla na uši. Večer po celom dni ani náznak opuchu alebo svrbenia. Potom prišli na rad sladkosti s lieskovými orechmi, na ktoré som alergická. Tiež pomohlo! Žiadne škrabanie v hrdle. Hurá, ide sa na rafaelo!

Odvtedy som si zvykla všetko jedlo žehnať. Niekedy si predstavím pri potravinách odkiaľ pochádzajú, kto ich spracoval, kto zbieral úrodu, predstavím si rastliny, späť až po semiačka a požehnám na tejto „ceste“ každého a poďakujem sa mu. Tak isto aj keď jem mäso. Niekedy trvá také požehnanie len zlomok sekundy, niekedy sa pri varení alebo pred jedlom zamyslím na pár sekúnd. V duchu si poviem „Žehnám túto mrkvu a ďakujem jej“ alebo hovorím priamo ku nej Mrkvička moja, žehnám ťa a ďakujem že ťa môžem zjesť a tak ťa transformovať” (s tým rozdielom, že to väčšinou hovorím po nemecky – Ich segne…“) a tak ďalej ak mi prídu obrazy jej „cesty”.

Spomínam si ešte na jednu skúsenosť. Počas liečenia jednej klientky som mala zrazu nutkanie požehnať ju. Tak som si povedala, že to asi bude mať nejaký zmysel a postupne som žehnala všetky jej bunky v tele, potom jej energetické obálky a nakoniec ju ako celok. Akonáhle som bola hotová, mala som pocit, ako keby ma objal celý vesmír. Cítila som, ako sa za mnou otvorila brána a cez ňu sa na mňa vyvalilo kopu lásky, táto energia sa vliala cezo mňa do priestoru a predo mnou sa uzavrela – spolu aj s klientkou sme boli uprostred nekonečného objatia niečoho nádherného. Pre mňa to bol veľmi silný zážitok, klientke som to nehovorila – mala som pocit, že by nevedela ako na to reagovať. Stačilo, že sa pri a po terapii cítila dobre.

Čo sa mi stalo na Silvestra asi tak skoro nezabudnem. S manželom sme si povedali, že tento rok nebudeme robiť party a ani sa nám nikam nechcelo vytrepať, ja som sa tešila po namáhavom týždni v robote že máme 3 dni voľna a že si oddýchnem. Na večeru som nám spravila fajnový slovenský zemiakový šalát a rezne. Okolo desiatej mi už klipkali oči, tak som zalahla, že možno pri tom hluku predsa len trošku pospím. A aj sa mi podarilo zaspať. Lenže – niečo po pol dvanástej som sa zobudila na to, že mám kŕče v žalúdku. Hovorím si, to čo je, jéeejda, úplne mi leží všetko čo som zjedla ťažko v žalúdku a to aj napriek tradičnej becherovke pred šalátom. Tak som sa snažila žalúdok naštartovať, silou vôle som to jedlo v ňom držala – až som po 20 minútach priznala, že mi bude aj nasledovné dni lepšie, ak to nechám tak. Čo vám budem hovoriť, presne o dvanástej som stála nad záchodovou misou. Po 10 minútach už bolo dobre, sama som sa smiala nad komickosťou tej situácie – manžel na mňa pozeral že čo mi je na smiech, on si robí starosti a ja sa tu rehocem. 🙂 No ale uznajte, nie je to na smiech takto skončiť starý rok? A prečo som to vlastne dala do tohto článku? Lebo som si ráno uvedomila, že som pri varení a dokonca ani pred jedlom NIČ NEPOŽEHNALA! To sa mi nestalo posledné 4 mesiace! A ako vidno, dostala som hneď kopačku do zadnej časti.

Znova som začala rozmýšlať nad tým, čo vlastne také požehnanie spôsobuje. Maja mi pripomenula čo nám hovorili na kurze: žehnaním zvyšujeme energiu daného predmetu, do tela sa nám dostane len to, čo potrebujeme, čo nám prospieva.

Trochu som surfovala na nete, čo o žehnaní nájdem. Na veľa stránkach bolo opisované rituálne žehnanie, s rôznymi pomôckami alebo „na doma“ pomocou rúk. Z mojej skúsenosti môžem povedať, že úplne stačí čistá myšlienka. Možno niekomu pomáha priloženie rúk nad jedlo (alebo nad iný predmet) s koncentráciou, k lepšiemu uvedomeniu si čo akurát človek robí. Tu sa hranice nekladú, najlepší účinok každého konania je, ak je spôsob v súlade s vykonávateľom.

Na pár stránkach som našla pekný rozpis, čo všetko môžeme žehnať – samozrejme, tu nie sú hranice, skôr to má byť pomôcka. Nasledovný text som našla na toľkých stránkach, že neviem čo je prvotný zdroj:

Niečo požehnávať znamená, vzdať mu úctu, zvýrazniť pozitívnu vlastnosť, s úmyslom že to chválené bude rásť, pokračovať, zostane alebo sa stane.

Sú 3 dôvody, prečo je požehnanie také nápomocné k zmene tvojho života, alebo k dosiahnutiu toho, čo si praješ:
1. Pozitívne nasmerovanie tvojej mysle prináša pozitívnosť, tvorivú silu v univerze.
2. Energia preniká von a cez teba prúdi viac sily (to by vysvetľovalo môj zážitok počas liečenia)
3. Ak vyslovíš požehnanie, môžeš preklenúť nevedomý strach pred tým, čo chceš dosiahnuť.

Súčasne pôsobia žehnania aj na to dobré v tebe. Nádherné je, že aj požehnania pre druhých pôsobia hneď. Žehnať môžeš tak, že si buď niečo prestavíš alebo sa toho dotkneš. Najpoužívanejšia a zároveň najľahšia metóda je, žehnanie vysloviť.

Najdôležitejšie slovné požehnania sú:

Obdiv – vyslovíš kompliment alebo spomenieš to dobré, krásne, čo vidíš („S tebou je tak krásne.“)

Potvrdenie – Požehnanie, ktoré má vyjadrovať rast alebo pokračovanie („Žehnám moje telo…“, “Žehnám tvoje telo, nech je zdravé…“)

Ocenenie – vďačnosť za to, že existuje alebo sa stalo niečo dobré („Ďakujem dažďu, že vyživuje krajinu.“, „Ďakujem slnku, že daruje radosť“)

Očakávanie – “Predomnou sú dobré dni, predo mnou sú bohaté dni“, „Prajem ti dobrú cestu, aby si mal vždy vietor v plachtách…“, „Boh s tebou

Zravie – požehnaj zdravie, zvieratá a rastliny, všetko čo je dobre spravené a stabilne postavené.

Radosť – požehnaj všetko čo je dobré, dobrotu v ľuďoch a vo veciach, každý výraz radosti ľudí alebo zvierat a všetky možné radosti ktoré ťa obklopujú

Bohatstvo – požehnaj všetky symboly bohatstva v tvojom okolí, všetko čo je umožnené pomocou peňazí alebo čo máš a všetky peniaze čo sú na svete v obehu.

Úspech – požehnaj prírastky a uskutočnenia (ako budovy, mosty a športové majstrovstvá), všetky cieľové stanice vlakov, lietadiel.. všetky znaky radosti a zábavy.

Dôvera – požehnaj dôveru ľudí a zvierat

Láska a priateľstvo – požehnaj pomoc a starostlivosť, milosrdenstvo a podporu, všetky harmonické vzťahy v prírode, všetky známky spolupráce, v hre či v práci, smiech

Vnútorný mier – požehaj kľud, ticho, pokoj a tichú vyrovnanosť (ako kľudnú vodu alebo bezvetrie, horizont, hviezdy, mesiac), krásu okamihu, zvuku alebo dotyku, jasné farby a tvary, detaily v prírode alebo vyrobených objektov

Spirituálny rast – požehnaj rast, vývoj a zmeny v prírode, ráno, súmrak, dráhu slnka, mesiaca a hviezd, let vtákov a pohyb vetra a vody

Tento zoznam ti môže pomôcť, ak nie si zvyknutý na požehnávanie; môžeš požehnávať každú vlastnosť a každý stav každej bytosti.

Používaj silu žehnania na liečenie tvojho tela, pre viac úspechu, k nájdeniu pokoja v duši, na vytvorenie lepšieho vzťahu k partnerovi a deťom a staň sa celosvetový nosič mieru.

POZOR: aby si mohol vyťažiť najviac zo žehnania, musíš sa vdať jeho protikladu a to kliatby.

To znamená:

– nenadávať a nepoužívať škaredé slová

– o niečom pochybovať namiesto potvrdenia

– niečo odmietnuť miesto ocenenia

– robiť si starosti miesto očakávania v dôvere

Vyslovením takýchto zakliatí zrušíš časť požehnaní. O čo viacej zaklínaš, o to dlhšie bude trvať kým sa ti kým budeš mať osoh z požehnania.

Takže, v súlade s článkom vám žehnám vašu cestu, zdravie a ďakujem vám.

♥♥♥

47 thoughts on “Sila požehnania

  1. Práve včera som čítala o Kotodame. Japonci veria, že v slovách a znakoch bývajú mystické sily, ktoré prenášame a pôsobia na nás. Tak ako majú význam symboly Reiki a treba ich pri liečení vyslovovať, tak aj požehnanie má svoj význam. Ja ho spájam s dušou, ktorá je čisto božská časť v nás a požehnaním ako by sme jej dali zvolenie , aby všetko čo požehnáme bolo pre nás prijaté.

    Keď si spomínala požehnanie počas liečenia, asi 3 razy som si spomenula počas liečenia na Ježiša a dostala som od neho požehnanie. Lenže bol to len vizuálný vnem, necítila som väčší príliv energie, alebo niečo ako si ty opisovala. Ale potešilo ma to. 😛

    Vyskúšam aj ja. Pekný článok. 😀

    Páči sa mi

  2. boo bak píše:

    skúšam občas, keď si spomeniem… 🙂 aspoň pozitívnu myšlienku vyslať, nemusí byť ani formulovaná do slov (to by mi dllllho trvalo 😀 ), asi záleží na tom precítení, nie(len) na slovách … (?) ale keby mám žehnať všetko hore uvedené, asi by som celý deň nič iné nerobila 😀 hoci je vždy za čo ďakovať, viem 😉

    Páči sa mi

  3. K tem slovnim pozehnanim patri i “napojeni se – nebo spojeni se” – byt napojen na celek.

    Jinak jsem se zehnanim mela legracni zazitek. Teda spis soused. Hrozne nadaval na vodice mercedesu. Jsou tady u nas pro mnohe casto tercem nadavek (velke auto… ). Jsem mu rekla, at se na ne nezlobi, ale at je zehna. A co se stalo? Netrvalo dlouho a zdedil po svem tchanovi nadherny mercedes a jakou z toho mel radost. 🙂

    Páči sa mi

  4. A jeste jedna vec mi vrta hlavou. Myslim si, ze se pozehnani da i zbabrat, presne jak jsi to psala Tino.
    Mam jednu klientku, ktera je vdana a po sedmi letech manzelstvi uzavrenem na urade, se nechali oddat i cirkevne. A ten ujko farar jeden je pekne pozehnal. Od te doby to s nimi jde z kopce. Co se tam stalo? Ja kdyz si ty dva predstavim, neco je dusi. Vubec nevim, jak na to…
    Si mi Tinko nasadila pekneho brouka do hlavy. 🙂

    Páči sa mi

    • Myslim, ze ak niekto pozehnava s cistym srdcom, alebo len vyslovi ze “pozehnavam” a nemysli pri tom zrovna negativne, tak by to nemalo mat negativne ucinky, prinajhorsom skor ziadny ucinok.
      Maji, podla mna ten farar spackal cely obrad – ak ho robil s umyslom stale ich drzat spolu, aby sa vooobec od seba nevzdialili, tak ich to teraz dusi. Pozri si tie puta co farar vytvoril a pretransformuj ich z “musime drzat spolu” na “mozeme a cheme z lasky drzat spolu”.

      Páči sa mi

      • Nejvic me desi, ze jsme s Fandou meli toho sameho farare!! Ale podivame se na to spolecnou samanskou cestou. U nas se totiz taky dost po tom obradu zmenilo. Dost se nam ztratila lehkost byti. Kterou jsme pred tim zvladali na jednicku. No haluz proste.
        Jinak si uvedomuji, co farari maji za zodpovednost, kdyz nekoho oddavaji nebo pohrbivaji… nebo “jenom” zehnaji. Pamatuji si, kdyz jsem byla pred par lety v Londyne v jednom kostele – katolicky nebyl, byla prave mse a ten knez pred oltarem svitil jak zarovka. Byl spojeny se zemi i s nebem a i z ruk mu sly take luce svetla. Nadhera. Byl to jediny knez, ktereho jsem tak zazila. Mozna, ze by se nastavajicim knezim melo dat par povinnych semestru Energetiky. 🙂

        Páči sa mi

  5. lilah píše:

    díkes, … du skúšať, … som cca ako ty, neveriaci tomáš, tak du na požehnanie chlebíka ( lepok mi robí zle, tak to du overovať … ) … díkes, … a k tomu si dám pohár vody, ktorý požehnám

    Páči sa mi

  6. Gretta31 píše:

    s pozehnavanim len teraz zacnem prekypovat:)
    doteraz ale pouzivam (odkedy som citala knihu dr.Motu – Sila vody) frazu pri kazdom naberani vody do pohara,ci flase : Lubim ta a dakujem ti.

    Páči sa mi

  7. boo bak píše:

    skúsila som požehnať jablko, na ktoré som alergická. aj božtek som mu dala, a nič 😦 ešteže som zjedla len kúsok, inak by som toto už nemusela písať… takže to nejako nefunguje… 😦

    Páči sa mi

      • boobak píše:

        v zmysle vôbec nikdy, na nikoho, na nič sa nenahnevať? potláčať emócie nechcem, to by som si časom iba infarkt privodila a nevidím v tom ani zmysel 😛 svoju prchkú povahu asi nezmením… kontrolovať sa v takej miere, že pri náznaku negativity ho dokážem skrotiť a premeniť na neutrál či dokonca dačo pozitívne… to by bola paráda! 🙂 o to sa snažím – pre začiatok si aspoň začínam uvedomovať, že sa sústredím na niečo negatívne a nemala by som 😉 môže byť?

        Páči sa mi

        • Potlacanim emocii by si ich naozaj len niekam potlacila a raz by sa na teba vsetky vysypali. Ale uvedomenim si, ako ta nieco zhodi dole a pritom by to vobec tak nemuselo byt, to je uz dobry zaciatok :)))) Energia nasleduje pozornost.
          Drzim palce 😉

          Páči sa mi

  8. dušan píše:

    -Prečo nefunguje u teba zažehnávanie, alebo prežehnávanie vecí : – negativity v duši, hrubé črevo, pečeň, Malý mozog – duševná rovnováha, K5 – krčný stavec, H2 – hrudný stavec – srdiečko – čakra, H5 – pečeň – krv, H9 – hrudný – obličky, B2,3 – bederný – močový mechúr – pohlavné orgány,

    Páči sa mi

  9. dušan píše:

    Pre boobak -Prečo nefunguje u teba zažehnávanie, alebo prežehnávanie vecí : – negativity v duši, hrubé črevo, pečeň, Malý mozog – duševná rovnováha, K5 – krčný stavec – hrdlo – reč, H2 – hrudný stavec – srdiečko – čakra, H5 – pečeň – krv, H9 – hrudný – obličky, B2,3 – bederný – močový mechúr – pohlavné orgány,

    Páči sa mi

    • boobak píše:

      to je zaujímavé – min. jednu vec by som tam našla… a to môže vnútorný orgán tak veľmi ovplyvniť silu myšlienky? myslela som, že by to skôr malo byť naopak… :-O

      Páči sa mi

      • Nerozumiem sice dusanovmu vykladu organov, ale na tvoju otazku boobak ti skusim odpovedat. Ak su v tele narusene energeticke toky (aj popri organoch), tak treba na nich zapracovat aj z druhej strany = lekcia. T.j. ak ti pri pozehnani nieco znova nesadne, hladala by som pricinu. Co ma blokuje? Co mi chce telo povedat? Ako napravim a zharmonizujem prudenie energie v tele?

        Páči sa mi

      • boo bak píše:

        tini, trocha sa obávam skúšať to znova 😛 to prúdenie energie neviem – mám tak raz do týždňa reiki, ale zmenu nebadám. s čakrami sa chcem naučiť pracovať, len to asi “chvíľu” potrvá 😛 a priznám sa, svojmu telu dokonale nerozumiem 😦

        Páči sa mi

      • Pricinou blokad energetickych prudov v tele su podla jin shin jyutsu tieto veci: strach, obavy, hnev, prilisne snazenie sa (silenie), pretvarka, smutok. Nevadi ak necitis prudenie energie – sustred sa na to, co citis. Vzi sa do svojho tela, pozoruj ho – ono ti napovie co chce 😉

        Páči sa mi

  10. – čítaš len to čo ti vyhovuje – pomaly si prečítaj a pri každom sa zastav – čo ti tvoj duch odpovie a potom, keď si to vypíšeš, alebo uložíš na papier príde celkové zhrnutie, mala by si sa porozprávať s človekom, ktorý dokáže ťa vypočuť, a vie pochopiť aj tvoju dušu.keď prestaneš byť namosúrená ako sa teraz správaš, môžbyť ti pošlem mail, kde sa môžeš potom prihlásiť – Zatiaľ ti prajem pokoj, pochopenie, odpustenie a lásku.Čauko

    Páči sa mi

    • boobak píše:

      ja som teraz namosúrená? ako sa správam? normálne som sa spýtala, zaujíma ma to. nerozumiem všetkým skratkám. a nechápem, prečo dnes majú niektorí ľudia potrebu útočiť. asi je niečo vo vzduchu 😦

      Páči sa mi

  11. – preto púíšem, že človek s človekom si má sadnúť a veci vysvetliť – prajem všetko dobré aby sa splnilo – každá alergia z niečoho pochádza a to čo sa ukáže navrchu je len dôsledok – u teba sa to mohlo prejaviť zhruba 8 rokov dozadu. A ostatné ide znegovať, len cesta musí byť jasná akou sa vydám.

    Páči sa mi

  12. andrea píše:

    Pred dvoma týždňami mi bol darovaný hiacint. Viem, že táto kvetinka podobne ako orgován, ľalie a narcisy mi nerobili nikdy dobre. Ako začal môj hiacint kvitnúť, začalo ma poškribkavať hrdlo. Ej ha pomyslela som si, ale nenechalo ma to chladnou. Do kelu! Si tak nádhernýa ja mám byť na teba alergická?! Poď sem ja si ťa úplne zblízka ovoniam! A čuduj sa svete mne nič nebolo a neni! Asi viem čo bolo toho príčinou : ja som nikdy nemala rada vyumelkované veci a asi som tieto kvety považovala až za neprirodzene krásne. Teraz viem, že v každej kvetinke pulzuje život, ktorý si zaslúži obdiv a lásku aj keď je vypestovaný na silu a takmer umelo. Už sa mooooc teším na narcisy a môj milovaný orgován!!!!

    Páči sa mi

  13. lilah píše:

    jo, tinuš, ma napadlo, … moja opička ( dcérka bude mať 4 rôčky) je alergik, asi, hm, … vyšetrenie neprebehlo, objednaná je až na jar, hm… a mňa napadlo, že požehnaním by to mohlo pomôcť, bo mne pomáha, ale,? .. ona to nevie, a ja neviem či môžem jej, a hlavne ako, … vieš niečo k tejto téme? … díkes

    Páči sa mi

  14. Ela píše:

    …Ďakujem Vám za všetko čo som dnes dočítala a poučila ..Ďakujem ! ani neviem ako sa to stalo no niečo vo vnútri ma zaviedlo na túto stránku ,uvedomila som si ,že veľa vecí konám tak ako je tu písané …dnes mi vládne anjel prírody Aratron a tak som sa dostala čítaním na túto stránku ..ďakujem za všetko čo som sa nové dočítala budem ešte viac na sebe pracovať …

    Páči sa mi

Pridaj komentár