Úvahy z vlaku – ja a stará na rockový festival? Pfff…

TNovaRockento týždeň som si na to spomenula. Festival roka. V mojej blízkosti. 3 dni. Festival Nova Rock.

Ako mnou prebehla myšlienka naň, pol milisekundy na to prebehlo vzrúúúšo mojím telom sprevádzané husou kožou a príjemným nadšeným šteklením niekde medzi žalúdkom a krkom. WAAAAAAAAAAAAA! RYYYYYCHLO pozrieť kto tam tento rok je!!!!! Ešte že som sedela pri PC a rovno sa hodila na ich stránku – a čo nevidím? KOPA mne neznámych kapiel 😀 😀 😀

Nevadí, tých hlavných poznám – A – budú tam Marsáci (30STM) – WAAAAAAA (segraaaaaaa WAAAA), Kings of Leon (WAAAA) – a iný :D. Rammstein poznám z rádia, nemám ani jeden ich album. Bohužial ani RHCP ani Metallica tento rok nebudú, ale nevadí – IDE SA!

No a že prečo taká radosť? Nova Rock už býva pár rokov – len doteraz som sa tam dostala len RAZ a aj to len na jeden večer, na jednu kapelu (RHCP). V meste kde som bývala, som nemala známych, ktorým by sa chcelo ísť na takýto festival a tak som raz ukecala môjho bývalého. Celá návšteva Nova Rocku dopadla katastrofálne. Po prvé sme tam prišli až večer tesne pred koncertom RHCP. Dopredu ísť nehrozilo – bývalý hundral že okolo samí opití, špinaví ľudia. No na ne, na festivale, ktorý už bežal skoro dva dni a konal sa na pristávacích plochách, na tráve a blate. Tak som si tam sama samička poskakovala vzadu a vytešovala sa z koncertu. Potom ako dohrali, že my pôjdeme spať do BA („Tinka snáď si nemyslíš, že by sme tam mali stanovať???“).  Lenže my sme nemohli ísť s masami ľudí von, lebo bývalý nezniesol tlačenicu, tak sme šli obďaleč a počkali pri nejakých stánkoch. Nerátali sme s tým, že masy postŕhajú fólie čo označovali chodníky – a tak sme sa dali do hľadania východu. Trepali sme sa medzi stanmi, potkýňali o všeličo možné  – motúzy stanov, odpadky, pár spoločensky unavených a iné neidentifikovateľné veci. Postupne z nás bola skupinka „hľadačov východu“ – super úspech, lebo jeden mal so sebou baterku!!! A tak sa potkýňali len niektorí. Po hodine sme konečne ten východ našli, po ďalších 20 minútach za ustavičných nadávok môjho bývalého sme sa dostali aj do auta. No a on že do žiadnej Bratislavy sa nejde, ideme späť domov, kašle on na ďalší deň, jeho to nezaujíma a čo som si to ja vôbec vymyslela, ťahať ho na takéto atrakcie. No sorry, že on súhlasil s návštevou takejto atrakcie 😀  Ja som v aute zaspala, prebudila som sa len na ďalšie jeho nadávky – na diaľnici bola nehoda, celú ju uzavreli a my sme sa trepali po dedinách. Ja som si len pomyslela, že sa mu to pekne vrátilo a zaspala som. Nakoniec nám cesta trvala nejaké 3-4 hodiny, namiesto dvoch. Nad ránom sme sa zastavili naraňajkovať v Rosenbergeri, pohľad na nás bol asi dosť zaujímavý – bývalý nabúchaný holohlavý dobre oblečený a hlavne nasratý, ja v rockovom červeno-čiernom oblečení s červenými vlasmi a čiernym čírom a hlavne práve zobudená. Kto ma pozná, vie že ráno vyzerám ako keby som akurát vyšla z ringu po 10 kolách boxu. 😀 Po tomto zážitku keď som doma spomenula Nova Rock, bývalému sa aj oholené vlasy stavali. Nakoniec usúdil, že čo to vymýšľam, v mojom veku sa tam trepať, kto to kedy videl a že jemu to nesedí, aby som tam šla s inou partiou a bla bla bla. Ja ochotná prispôsobiť sa a vyjsť partnerovi v ústrety, som teda zostala doma.

Bývalý sa stal dávno bývalým a ja som minulý rok už ani neviem z akého dôvodu zas na Nova Rock nešla. A tak – TENTO ROK sa ide. Stará, nestará, ide sa. Nevadí, že 80-90% kapiel nepoznám, šak spoznám, nie? 😉 A pôjdeme do stanu, yess :). Nestanovala som od poslednej návštevy bývalej Juhoslávie za ťažkého komáču – som mala vtedy možno 6-10 rokov. Tak sa idú kupovať lístky a teším sa, že si splním ďalší sen, na ktorý som skoro zabudla J

Idem spisovať teda zoznam čo zobrať:

–          Stan, spacáky, nafukovačku

–          Nejaké náradie na pripevnenie stanu treba?

–          Baterku a baterky do nej 🙂

–          Jedlo, pitie

–          Oblečko a tak, základné hygienické potreby

–          …..

–          Napadá vám ešte niečo?

 

Čo nechať doma: strojčeky do uší – kto pôjde s nami, bude na mňa kričať ;). Neviem ako to spravím s čočkami a okuliarmi, asi ale zoberiem aj čočky, nejak ich tam hádam nasadím.

Na čo treba ešte myslieť?

 

 

 

8 thoughts on “Úvahy z vlaku – ja a stará na rockový festival? Pfff…

Pridaj komentár