Úvahy z vlaku – letné zmrzlinové

zmrzlinaAko beží čas, už dlho som „neuvažovala z vlaku“ 🙂 Moje vlakové seánsy prerušila dovolenka a urobila mi chute na ďalšiu ;). Teším sa, že som navštívila miesta, na ktorých som ešte nebola. Vlastne sa vždy teším z nových miest. Napríklad včera sme boli v Dunajskej Strede. No aký zážitok! Prvý krát som šla cez Dunajskú Lužnú a aj cez Rovinku (tak tu stavajú všetci tie domy! 🙂 ), no a DS zážitok samostatný.V nedeľu doobeda – na obed skoro nikoho na uliciach. Bola som milo prekvapená, všetci (3ja ľudia) so mnou hovorili po slovensky (nie hneď, ale všimli si, že im nerozumiem najprv). Ulice boli asi preto prázdne, lebo kostol bol plný. Oproti kostola cukráreň – že aký biznis musia robiť keď skončí omša! A propos cukráreň…

Myslím, že tento rok som jedla najlacnejšiu a najdrahšiu zmrzlinu môjho života. Za dva kopčeky v „príkostolnej“ cukrárni v DS som platila 0,80 €. Dva krát som sa jej spýtala, či dobre rozumiem. Chuť zmrzliny som síce neroznoznala ani čo som vedela, aké som si objednala, ale nebola až taká zlá, bola sladká a celú som ju zjedla ;). Najdrajhšie dva kopčeky sme si dali na Kréte, kde stáli ca. 6,- Euro. Nevieme to presne, lebo sme si zobrali pár malinkých koláčikov a spolu to bolo 10 evri. Možno to týpek zaokrúhlil, lebo sa to ľahko ukazovalo, nevedel ani slovo anglicky. Späť ku zmzline – objemovo bola asi 4-5 násobná ako tie naše kopčúriky. Nevýhoda bola, že nám ich dal do kornútku, z ktorého sme ju nestíhali jesť, takže sme boli celé dolepené. Ovocnú sme nakoniec vyhodili – nestihli by sme ju zjesť a bola veeeľmi chemická.  Vanilkovú sme nejak spoločnými silami dali :).

Sme to fotograficky zdokumentovali 🙂

DSCF1084

V lete ma sprevádza(lo) pár zaujímavých knižiek. Švagor celú rodinu navnadil, nech si prečítame Enderovu hru a jej pokračovania, lebo prvý diel sfilmovali a v septembri pride do kín.

Tu je trailer pre film – nenechajte sa ním odradiť, kniha je ozaj výborná:

Tak sme sa pustili do čítania, že sme si nestíhali diely vymieňať. Kto uvažujete, čo ako ďalšie čítať, tieto knihy odporúčam. Ich autorom je Orson Scott Card. Tu sú ich názvy:

EnderovaHra   1. Enderova hra

– Enderuv stín – paralelný román k Enderovej hre, hlavná postava je Fazolek

2. Mluvčí za mrtvé

3. Xenocida

4. Deti ducha

Deti ducha sa ku mne ešte nedostali, už sa ňu veeeeľmi teším (mamiiii, poponáhľaj sa!). Akurát pozerám na wiki, že nám chýbajú nasledovné knihy o Fazolkovi! A to “Hegemonuv stín” a “Stínove loutky” a “Obruv stín”. OOOOO a čo vidíííím!!! Vyšla aj zbierka poviedok  “První setkání”, kde je opísané okrem iného stretnutie Endera a Jane! E-Shopy traste sa! 😀

 

Z iného žánru je malá brožúrka od Eric Pearla a jeho životopise a liečebnej technike Reconnection. Jej obsah mnou ešte stále hýbe. Som vo fáze testovania tejto energie aj bez „zasvätenia“, keďže všetko je všade. Čo ma prináša k ďalšej knihe od Gregg Bradena – Matrix božský zdroj, kde sa snaží Braden spojiť fyziku a duchovno a myšlienku, že všetko je všade. Keďže nie som fyzik, ťažko sa mi overujú veci v knihe spomínané, ale základnú myšlienku, že všetko je už všade prijímam :).

vsetkoJevsade

 

Pridaj komentár